10 lucruri interesante despre tricouri personalizate

10 lucruri despre tricouri personalizate

Majoritatea dintre noi folosim tricouri personalizate, de la ieșit în oraș, activități de zi cu zi și până la ținuta de afaceri. Știm deja că acestea vin într-o gamă variată de stiluri, culori, mărimi și putem spune că în lume există câte un tricou pentru fiecare. Cu siguranță că ți-ai dorit să afli și lucruri ieșite din comun despre acestea. De aceea am considerat că o listă de 10 lucruri ar acoperi și cele mai mari curiozități.

De unde au apărut tricourile personalizate și cum de au devenit așa de populare?

Relativ vorbind, tricoul este o adăugare nouă la colecția de îmbrăcăminte a omului și a fost acceptată ca îmbrăcăminte doar de jumătate de secol. Cu toate că acest articol de îmbrăcăminte a existat într-o formă ușor de recunoscut (îmbrăcăminte cu gâtul larg și mâneci scurte) chiar de la începutul anilor 20, a fost aproape universal recunoscut că acesta era mai degrabă o lenjerie de corp și mai puțin un lucru de purtat în public. Să începem:

1. Primul tricou personalizat a fost folosit în 1939 pentru filmul “Vrăjitorul din Oz”.

vrajitorul-din-oz-afis

2. E nevoie de aproximativ 10 Km de fir de bumbac pentru a realiza un tricou din bumbac.

10 Km de fir bumbac pentru un tricou

3. Cuvântul “t-shirt” (tricou) apare prima dată într-un dicționar din 1920 din Merriam-Webster.

cuvantul tshirt din dictionarul Merriam-Webster

4. Până în 1950 tricourile nu erau deloc populare.

Toate acestea s-au schimbat datorită Hollywood-ului când Marlon Brando și James Dean au început să le poarte în filme ca: Un tramvai numit dorință (1951) sau Rebel fără cauză (1955).

Un tramvai numit dorinta

5. Tricourile realizate din bumbac reciclat previn aruncarea la groapa de gunoi a peste 5 miliarde de tone de textile anual.

Hai să ajutăm planeta prin reciclarea tricourilor pe care nu le mai folosim sau să le donăm oamenilor nevoiași!

Reciclare tricouri

6. Bumbacul se regăsește de obicei în compoziția multor tricouri personalizate.

 Acesta este un puternic absorbant ce reține până la 20 ori mai multă apă decât greutatea sa. Rezistența sa e mult mai mare atunci când acesta este ud decât uscat.

7. Cel mai mare producător de bumbac din lume este după cum v-ați așteptat, China urmată de India și USA.

Cel mai mare producator de bumbac din lume
Producția anuală 2014-2015 în mii de tone

8. Cel mai scump tricou din lume costă 400.000 de dolari și are 16 diamante ce însumează în total 9 carate.

Mai mult e realizat din 100% bumbac organic și a fost creat utilizând energiile regenerabile. După cum vedeți tricoul pare unul obișnuit dar oare chiar merită 400.000 de dolari?

Cel mai scump tricou

9. Brazilia deține recordul pentru fabricarea celui mai mare tricou din lume.

Tricoul are 93.2 m lungime și 62.73 m lățime și a fost realizat în 2014 din bumbac și peturi reciclate. Evenimentul a avut ca scop conștientizarea luptei împotriva cancerului la sân. După acest eveniment tricoul gigant s-a reciclat și s-au creat 11.000 tricouri normale.

cel mai mare tricou din lume

10. În 1959 se inventează plastisolul o formă de cerneală mult mai durabilă și mai elastică care va revoluționa industria de tricouri personalizate.

Aceasta a dus practic la revoluționarea industriei de tricouri personalizate pentru că s-a putut transpune grafica în policromie care până atunci nu era posibilă. Astfel încât un tricou personalizat creat pentru o companie devenea mai valoros și punea în evidență brandul companiei.

Sperăm că ți-au plăcut cele 10 lucruri interesante pe care noi le-am găsit despre tricouri. Dacă ai și alte lucruri pe care vrei să le împărtășești cu noi, lasă-ți comentariile mai jos.

Related posts

Leave a Comment